Träning med pilatesboll!

Tjena bloggen.

Som ni nog minns har vi länge funderat på att investera i ett multigym, men det är ju en stor kostnad så vi har dragit oss länge för det. Nu närmar sig sommaren också och flera av oss kommer bo på annan ort då (sommarjobb). Därför känns det som lite fel läge att investera i ett hemmagym just nu. Men misstro inte, vi har kommit igång bra med vår hemmaträning!

Köp av en gymboll

Vi köpte tillsammans en pilatesboll/gymboll som vi börjat träna med. Modellen är Abilica träningsboll och vi hittade den på denna sidan. Jag och några andra var först skeptiska till en simpel träningsboll, men efter den levererades till lägenheten och vi så smått börjat träna med den har vi ändrat oss helt! Visst, man kan inte träna hela kroppen på ett effektivt sätt för att bygga muskler, men man kan träna mycket annat bra!

Övningar

Det bästa med en boll är att man kan träna alla små stabiliserande muskler och leder, eftersom bollen ger upphov till ”instabil” eller ”funktionell” träning.

De främsta övningar man kan göra är sådana som targetar core, dvs mage, rygg och höftpartiet. Men med lite kreativ anda kan man lätt träna mycket annat, såsom tex. bröst.

De övningar vi gör än så länge är att bara sitta på bollen. Sedan kan man lyfta en fot i taget samtidigt som man håller balansen. Andra varianter är att göra simpla situps/crunches. Även plankan brukar vi köra. För att träna bröst brukar jag ha fötterna på pilatesbollen och sen göra vanliga armhävningar, det tar bra!

Kosten!

Träna med en pilatesboll istället för att äta pizza!

Vi har även börjat med en mycket bättre kost på senaste. Vi har helt ”förbjudit” skräpmat såsom pizza, hamburgare och godis. Utöver detta försöker vi undvika alkohol så gött det går.

Som studenter är det nästintill omöjligt, men att minska intagen är ju alltid bättre än att öka dem i alla fall! En glas vin eller en öl till maten är ju ok. Även en större festkväll då och då, men man bör dricka med måtta.

Detta var allt för dagens inlägg, hoppas ni har det bra så hörs vi när vi hörs igen!

You may also like