Tips för att träna billigt som studenter!

Att träna billigt som studenter kan vara svårt, men med lite smarta tips kan det faktiskt bli mycket billigt i längden.

Vi skrev om detta igår, men som fattiga studenter kan det vara svårt att träna exakt som man vill. Att träna kan vara dyrt, de flesta av oss gillar att gå till bra gym och köra styrketräning. Men ett kort på ett gym kostar allt mellan 300-600 kronor och även om det inte känns som jättemycket är det definitivt en tråkig utgift.

Där vi i dagsläget vill träna (nära oss + ett mkt bra gym) kostar det 499:-/månad. Det är faktiskt för dyrt för oss tyvärr. CSN räcker helt enkelt inte till.

Investera i ett hemmagym?

Eftersom vi är tre stycken och vi främst gillar styrketräning har tanken slagit oss att gå ihop och köpa ett hemmagym tillsammans! Vi skulle kunna köpa allt separat som träningsbänk, skivstång, hantlar vikter med mera. Men vi har räknat på det och det blir väldigt dyrt. Plus att det tar för mycket plats, vi bor inte så värst stort.

Vi har gjort en del research och tittat på de bästa multigymmen samt vad de kostar. Nedanför är vår ekonomikalkyl.

Kalkyl

Abilica, bästa multigymmet
Ska vi köpa detta?!?

Vi är alltså tre personer som investerar i ett multigym. Vi räknar med att det kostar 18000 som Abilica Multipower vilket verkar vara det bästa hemmagymmet.

Hade vi gått till gymmet här i Luleå hade vi tre betalat 500:-*3 varje månad=1500:-/månad

18000/1500=12!

Vad innebär detta? JO att 12 månader efter vi köpt hemmagymmet så är det avbetalat, då blir det som att vi tränar gratis! Hur sjukt bra är inte det??

Sen är det mycket möjligt att vi köper ett billigare hemgym också. Nackdelen är såklart att vi inte kan träna lika mycket saker i ett multigym som på ett riktigt gym, men jag tror det räcker för oss.

Vi har inte bestämt oss än, men snart förhoppningsvis!

You may also like